Nostonäyttämöt

SUNOTEK-nostonäyttämöt ovat erilaisten tilojen väliaikaiseen näyttämötarpeeseen tarkoitettuja sähköisesti ohjattavia lattiasta ylös nousevia näyttämöitä.

Tyypillisimpiä käyttökohteita nostonäyttämöille ovat koulut, monitoimitalot, ravintolat auditoriot, teatterit, konserttisalit jne.

Nostonäyttämö on oikea valinta ehdottoman turvallisuuden ja toimintavarmuuden takaamiseksi. Mitoituksessa otetaan huomioon myös paniikkikuormat, joten lava on turvallinen myös erikoistilanteissa.

Nostonäyttämöiden kaikki liikuteltavat ja irrotettavat osat ovat suojattu siten, että lava ei liiku, jos nämä eivät ole paikoillaan.

Nostonäyttämön rakenne:

Nousevat näyttämölavat ovat mekaanisten ruuvinostimien avulla liikuteltavia näyttämörakenteita. Ruuvinostimia, joiden määrä riippuu näyttämön koosta, pyöritetään sähkömoottorin, akseleiden ja kulmavaihteiden välityksellä.

Näyttämön nousukorkeus voi vaihdella, mutta tavallisin nostokorkeus on 900-1000 mm.

Näyttämö varustetaan useimmiten lavan alta esiin vedettävillä tuolivaunuilla, joiden määrä ja koko riippuu ruuvinostimien määrästä ja näyttämön koosta. Näyttämö on suojattu siten, että tuolivaunujen ollessa ulosvedettynä näyttämöä ei voi laskea.

Näyttämön rakenteena on teräspalkkikehikko, jonka päälle varsinainen lattia asennetaan. Etusivulle sekä mahdollisesti sivuille ja taakse tuleville verhouksille on asennettu kannakkeet niiden kiinnitystä varten. Puuosat eivät sisälly toimitukseen.

Näyttämö voidaan varustaa joko erillisillä tai lavan alle asennettavilla portailla.